| Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki |
Teraz jest 22 maja 2012, o 14:39 |
|
Strefa czasowa: UTC + 1 |
|
|
Strona 1 z 1 |
[ Posty: 7 ] |
| Drukuj | Poprzedni | Następny |
| Autor | Wiadomość |
|---|---|
|
Witam, będzie ktoś zdawać FCE w sesji jesiennej? Nie wiem jak się przygotować, z jakich książek najlepiej korzystać? Mam angielski w szkole na poziomie rozszerzonym, słyszałam że nie jest trudny, więc powinnam sobie dać radę, prawda? Powiem jeszcze, że mam 4 z angielskiego w 2. kl. ogólniaka. Polecacie jakieś książki do samodzielnego przygotowania się? |
| 3 sierpnia 2010, o 09:28 |
|
|
Ja osobiście mam już FCE za sobą. Korzystałem z FCE Gold Plus. ![]() Najlepiej jeśli udasz się do szkoły językowej, przygotowującej do egzaminu FCE. Jeśli jednak nie możesz lub nie chcesz wydawać pieniędzy, postaraj się przygotować do niego samodzielnie. Mogę uprzedzić Cię o kilka doświadczeń, które sam zaobserwowałem podczas zdawania FCE: - odpowiadaj konkretnie na pytania (nie próbuj powiedzieć czegoś ponad Twoje możliwości, w czym możesz się wyłożyć) - najczęstszymi pracami pisemnymi są listy, opowiadania i rozprawki - tematy ze słuchania dotyczą zwykle mody, młodzieży, kultury i społeczeństwa (czasami nowości technicznych, alkoholu i narkotyków) - znajomość gramatyki; tutaj musisz ćwiczyć, ćwiczyć i jeszcze raz ćwiczyć, najlepiej robiąc ćwiczenia; możesz też uczyć się na pamięć idiomów i związków wyrazowych (phrasal verbs) - czytanie - jeśli nie masz problemu z rozumieniem tekstu, to powinnaś dać sobie radę (zawsze można wybrnąć, bazując na dobrze znanym zwrotem "z kontekstu") A przede wszystkim, egzamin weź na luzie i z uśmiechem! |
| 3 sierpnia 2010, o 14:23 |
|
|
Dołączam się do tematu. Zna ktoś może jakąś dobrą szkołę językową w pobliżu Lublina przygotowującą do FCE? Setris, ile kosztuje ta książka FCE Gold Plus? |
| 4 sierpnia 2010, o 07:01 |
|
|
angelika1992 napisał(a): Mam angielski w szkole na poziomie rozszerzonym, słyszałam że nie jest trudny, więc powinnam sobie dać radę, prawda? Powiem jeszcze, że mam 4 z angielskiego w 2. kl. ogólniaka. Z samej wiedzy szkolnej to możesz mieć problem, chyba, że jesteś wybitnie zdolna. Do testów FCE przydatna też jest umiejętność robienia zadań, które czasami nie są do końca takie jednoznaczne i nieco różnią się od tych typowo szkolnych. Ja przygotowywałam się pod kątem FCE na prywatnym kursie od września do maja, gdzie przerobiliśmy (wg mnie bardzo dobra książka pod względem leksykalnym i gramatycznym) FCE Result oraz połowę FCE Language Practice. |
| 4 sierpnia 2010, o 07:08 |
|
|
Szczurek napisał(a): Setris, ile kosztuje ta książka FCE Gold Plus? To zależy, czy chcesz pójść do księgarni, czy zamówić przez internet. Ceny wahają się między 50-70 zł. Na tej stronce FCE Gold Plus kosztuje 52,90 zł. http://www.eksiegarnia.pl/index.php?s=karta&id=184009 Szczurek napisał(a): Zna ktoś może jakąś dobrą szkołę językową w pobliżu Lublina przygotowującą do FCE? Z tego co wiem, dobrą szkołą językową w Lublinie jest Columbus. |
| 4 sierpnia 2010, o 07:17 |
|
|
Zakupił ktoś tę książkę? Jakieś pozytywne/negatywne opinie, czy cokolwiek innego? |
| 2 października 2010, o 07:03 |
|
|
JA polecam szkołę GoWork. Można spróbować wygrać ten kurs za darmo na facebooku w konkursie. szkoły angielskiego |
| 13 lipca 2011, o 12:29 |
|
|
|
Strona 1 z 1 |
[ Posty: 7 ] |
|
Strefa czasowa: UTC + 1 |